Ευρυαγγείες Κάτω Άκρων - Angio Fasoulakis
208
page-template-default,page,page-id-208,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Ευρυαγγείες Κάτω Άκρων

Τι είναι ?

Πρόκειται για διατεταμένες τριχοειδείς φλέβες που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες και κυρίως στα κάτω άκρα. Έχουν χρώμα μπλε και κόκκινο και μοιάζουν με σπασμένα αγγεία. Οι πιο σημαντικές αιτίες εμφάνισής τους  είναι η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια, η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές και η εγκυμοσύνη.

 

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα είναι συνήθως ήπια και το θέμα είναι κυρίως αισθητικό. Σπάνια προκαλούν ενοχλήσεις όπως φαγούρα, κάψιμο,  πόνο τοπικά , αίσθημα βάρους, μούδιασμα, κράμπες κ.α.

 

Θεραπεία

Είναι σημαντικό να ξέρουμε αν υπάρχει και φλεβική ανεπάρκεια εκτός από ευρυαγγείες. Στην περίπτωση αυτή πρέπει πρώτα να θεραπευτεί η φλεβική ανεπάρκεια.

  • Θερμοπηξία
  • Σκληροθεραπεία
  • Αγγειακό – Δερματικό laser