Αγγειακή Προσπέλαση Νεφροπαθούς - Angio Fasoulakis
210
page-template-default,page,page-id-210,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Αγγειακή Προσπέλαση Νεφροπαθούς

Οι επεμβάσεις αγγειακής προσπέλασης  γίνονται σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που υποβάλλονται ή πρόκειται να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.  Οι πολλαπλές παρακεντήσεις που απαιτούνται,  επιβάλουν τη δημιουργία αρτηριοφλεβικών επικοινωνιών προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύκολη προσπέλαση και την επαρκή παροχή αίματος για την εκτέλεση της αιμοκάθαρσης.

 

Τρεις είναι οι μέθοδοι :

 

  • Η κατασκευή  αυτόλογης αρτηριοφλεφικής επικοινωνίας (fistula). Πρόκειται για απευθείας επικοινωνία φλέβας αρτηρίας που δημιουργείται από τον αγγειοχειρουργό.
  • Η τοποθέτηση αρτηριοφλεβικού μοσχεύματος. Γίνεται χρήση ενός σωλήνα από ειδικό υλικό, που ονομάζεται συνθετικό μόσχευμα και χρησιμοποιείται για να ενώσει την αρτηρία με τη φλέβα και που στη συνέχεια παρακεντείται προκειμένου ο ασθενής να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.
  • Η τοποθέτηση μόνιμου κεντρικού φλεβοκαθετήρα.